Recepty s využitím výrobků Just a Nahrin

aneb co vše lze uvařit a jak dochutit jídla. Nápady a vylepšení.

Recepty s využitím výrobků Just a Nahrin

Odeslatod Rahanur v stř bře 24, 2010 9:37 pm

Vítám vás v nové diskusi. Dnes na schůzce jsme si vyměňovaly zkušenosti a napadlo nás, že by bylo dobré tyhle naše nápady a zkušenosti někde napsat. Napsat ho na jedno místo, aby se daly jednoduše využít. Zkusím kontaktovat moji administrátorku a něco vymyslet,ale do té doby by myslím bylo dobré recepty někam psát. Budu ráda, když to bude sem. Vaše Raha Nur
Rahanur

Re: Recepty s využitím výrobků Just a Nahrin

Odeslatod Rahanur v sob bře 27, 2010 11:56 am

Je těžké vybrat nejoblíbenější jídlo nebo doplněk, když mi chutná všechno. :D Co mi přijde naprosto geniální tak je asi koření salat mix.Směs cibule, česneku, celeru, hořčice, pepře, petržele, šalvěje a rozmarýnu. Výborné je nakrájet zeleninu, zalít troškou bodlákového oleje (olej nemá žádnou vedlejší pachuť a je výborný na srovnání zažívání a na čištění jater). Další varianta je namíchat trochu koření do zakysané smetany..výborná alternativa za tatarskou omáčku. Od té doby co používáme salat mix..tatarku domů vůbec nekupujeme. Výborné je taky na dochucení bramborového salátu nebo francouzských brambor.
Omáčku z trochy zakysané a trošky normální smetany a salat mix používám taky jako zálivku na tortily.
Rahanur

Odeslatod Rahanur v sob bře 27, 2010 12:06 pm

Kari a hořčicové koření

Syn vařil rýži. Není žádný troškař a tak uvařil rovnou celé kilo :D . A protože je mi líto vyhodit jen tak uvařenou rýži vymýšlela jsem jídla ,aby se rýže nejen dopotřebovala, ale aby nám ti o chutnalo. Dnes ráno jsem hodila na pánev zeleninovou směs nakrájenou mrkev, cibuli a trošku másla, prohřála, uděla inventuru v lednici a nakrájela všechny salámy co jsem našla.... přidala na pánev, dala zbytek rýže, přidala kari a hořčicové koření a nakonec přidala nakrájené čínské zelí..už do hotového, aby zbytečně nezměklo. Na talíří jsem posypala strouhaným sýrem.

Musím říct, že směs kari je u mě zvláštní. Už jsem jich zkoušela docela dost a žádné mě moc nezaujalo..prostě jsem se k němu stavěla tak, že ano..používám ho, ale nijak zvlášt mi nechutná. Směs just kari koření a hořčicového je první, která mě opravdu zaujala.
Rahanur

Odeslatod Rahanur v pon bře 29, 2010 9:35 am

Dost často používám just a nahrin koření i v práci. Máme tu mikrovlnku a zjistila jsem, že příprava jídla může být rychlá a chutná. Dnešní snídaňooběd. Koupila jsem hotové malé halušky, mražený porcovaný špenát. Dala do mikrovlnky, přidala trošku mléka, sušený česnek , koření z mořské soli. Bylo to moooc dobré.
Rahanur

Odeslatod Rahanur v čtv dub 22, 2010 8:41 am

Gnocche se sýrem
Další varianta jídla vařeného v mikrovlně...na talíř jsem dala gnocce, zalila trochou vody, dala na chvíli vařit přikryté krytem. vodu slila, dala trošku smetany, trošku zakysané smetany, trochu sýra a česnekové koření a koření z mořské soli od Nahrin, hotové maličko posypala kořením cheese mix(opatrně je dost silné). Bylo to moc dobré a rychle hotové.
Rahanur

Odeslatod Rahanur v čtv dub 29, 2010 8:19 am

Pomazánka z avokáda
Mám moc ráda avokádo. Pokud je dobře vyzrálé je opravdu hodně jemné. Rozříznu, vyndám pecku a dužinu vydlabu lžící. Rozmačkám vidličkou, přidám česnekové koření a citronový pepř, zamíchám, jím s chlebem nebo rohlíkem. Avokádo by se mělo trošku polít něčím kyselým...limetková štáva je ideální..varianta citronový pepř je kupodivu taky moc dobrá.
Rahanur

Odeslatod Rahanur v čtv dub 29, 2010 8:22 am

Kuře v jogurtu
Vykostila jsem kuřata, ze skeletů uvařila výbornou polévku, kuřecí prsa i kuřecí stehna naložila do směsi jogurtu a koření na drůbež. Stehna jsme grilovali na ohni - byla výborná. Zbytek jsem pak dala na crisp talíř do mikrovlnky, zapnula asi na 15 minut a musím říct, že byly taky výborné.
Kuřecí prsa jsem nakrájela na drobné kousky, osmažila na teflonové pánvi na jedné čajové lžičce oleje a tortily naplnila směsí masa a zeleniny. a klasicky přelila zálivkou ze zak.smetany a salat mixu. Bylo to opravdu výborné.
Rahanur

Odeslatod Rahanur v čtv dub 29, 2010 8:27 am

Pečené maso v pomalém hrnci

Nedávno jsem chtěla upéct kus vepřového. Dala do pomalého hrnce, nasypala na vrch česnekové koření, kmín a koření s mořskou solí a bylinkami. Zapnula na jedničku a šla spát. :D Ráno jsem maso vypnula, nechala ještě chvíli v hrnci a protože pomalý hrnec mám z kameniny a tu lze dávat do trouby na chviličku jsem dala opéct do trouby. Opravdu výborné, měkoučké, doslova rozpadací maso jsme snědli s knedlíky a se zelím. Výhoda pomalého hrnce je, že do něj dám maso, podliju troškou vody a pak na něj můžu nadlouho zapomenout. Maso se nepřipálí , dělám tímto způsobem dost často tzv. rillettes...pečené kousky vepřového masa ve vlastní štávě, doslova rozpečené. Ty se pak mažou na čerstvý chleba. Připomíná mi to kdysi kupované vepřové konzervy..ale tohle je podstatně lepší. Na chleba si dávám ještě kremžskou hořčici.
;)
Rahanur

Zpět na Kuchařka Just, Nahrin